Nieuws

1e wedstrijd van het seizoen

Zaterdag 1 oktober was het een mooie dag om een eerste wedstrijd voor seizoen 2016-2017 te rijden. Dus gingen 10 rijders van Gobad naar Dronten omdat het nog een paar weken duurt voordat de Jaap Edenbaan opengaat.

Van zowel Talententeam, Talenten-Plusteam en Topteam verschenen rijders aan de start voor verschillende afstanden. Zo'n eerste wedstrijd is toch altijd spannend omdat het nog afwachten is in hoeverre je al aan het schaatsen gewend bent na alle zomertrainingen. We begonnen met de 100 meter voor onze dames pupillen A, Emma en Melissa. Beide reden een nette race en bleven slechts 3 tienden boven hun PR's.

Daarna begon de 500 meter voor iedereen. Voor Jitske en Philo ging dat prima, beide een PR en Jitske haalde er maar liefst 4 seconden vanaf! Emma kwam helaas ten val in de tweede bocht. Melissa, Frank, David, Jochem en Estelle reden nette tijden. Jobbi was helaas gestart in de verkeerde baan en Ruben had nog niet de juiste slag te pakken. Vaak lastig zo'n eerste 500 meter.

Dan de laatste afstanden. Melissa en Emma reden beide een nette 300 meter. Vijf rijders kwamen aan de start van de 1500 meter, wel allemaal achter elkaar op de startlijst. Voor Jobbi waren de laatste twee ronden behoorlijk zwaar, dus nog geen PR. De rit erna de broers Groot tegen elkaar; een mooie race waarin David met 2.15 een keurig PR reed en Frank slechts twee seconden boven zijn PR bleef. Estelle en Jochem maakten de tweede wissel iets te spannend maar toch nette tijden voor beide met goede verbeterpunten.

Jitske, Philo en Ruben sloten af met de 1000 meter. Jitske en Philo reden weer beide een PR, Jitske heel spectaculair met wel 18 seconden verbetering en nog een eindsprint op de laatste 50 meter, dus dat belooft veel goeds.

Philo, een kleine PR met 6 tienden, maar nog veel verbetermogelijkheden, dus dat kan zeker sneller. Ruben had nu wel beter zijn slag te pakken, maar ook nog behoorlijke verbeterpunten. Een mooi begin voor team Gobad, dat met de oranje pakken goede indruk gemaakt heeft op de Drontenaren. Voor iedereen genoeg om aan te werken de komende weken en in Erfurt. Op naar een mooi seizoen!

Annemarie

<< Ga terug naar de vorige pagina