Nieuws

Shorttrack Clinic

Zondag 5 maart kregen we een clinic shorttrack van Remco in Haarlem. Om 18.30 uur moesten we aanwezig zijn om een warming up te doen en daarna genoeg tijd hadden om de goede shorttrack schaatsen te vinden. Alles had Remco al super goed aangegeven in mailtjes zodat je precies wist waar je aan toe was! 

Om 19.15 uur stonden we een beetje onwennig op het ijs... Voor de gene die dit nog nooit gedaan hadden was het ten eerste al heel vreemd omdat je geen klap systeem meer had, gelukkig wenden dat snel! Ten tweede staan je ijzers heel anders onder je schoenen en is de ronding anders, dit was allemaal erg wennen. Daarom begonnen we ook rustig met rondjes inrijden om een gevoel te krijgen! 

Er was een snelle groep en de beginners (GOBAD rijders). Voor de dweil kregen we vooral technische tips om de bochten beter in te rijden. Wat ik erg merkte was dat je meteen merkte wat je beter moest doen om de korte bochten niet uit te vliegen!  We kregen super goede aanwijzingen en hierdoor ging het ook steeds beter! 

Na de dweil gingen we met de snelleren groep relay rijden, we hadden 5 groepjes met 4 personen. De eerste rijd 1,5 rondje de tweede persoon houd het goed in de gaten om afgeduwd te worden en daarna ook 1,5 rondje te rijden en zo door. Iedereen werd 3 keer afgeduwd. Je moest hierbij goed achterop zitten om niet te vallen! Ik vond dit echt super leuk om te doen! 

Tot slot reden we nog een paar hele kleine rondjes om echt goed die heup in de bocht te doen! Hierbij vielen er een paar, sommige op een hele aparte manier...

Ik vond dit shorttrack voor de eerste keer echt super leuk! Alles was goed & duidelijk van te voren aangegeven!

Estelle

<< Ga terug naar de vorige pagina