Nieuws

Trainingsdag September

De setting: 21 gedreven Team GOBAD rijders, 3 “dag-coaches”, een handvol ouders en begeleiders. De plaats: A1, A6 Dronten, Hilversum en Baambrugge. De achtergrond: De laatste trainings-dag van de zomer voor Team GOBAD, in het teken van de overstap naar de wintertraining.

Het verhaal: Het verhaal begint voor Jos Giesbers en zijn meerijders op de A1. Iets te lang op de A1 zelfs. Nee Jos, het schaatsen was niet in Erfurt, maar in Dronten. Het verhaal begint voor mij en mijn meerijders op de A6. Iets te lang op de A6 zelfs. Nee Remco, het schaatsen was niet in Thialf, maar in Dronten. Niet alleen de schaatsers moeten wennen aan het winterseizoen zullen we maar zeggen.

In Dronten begint natuurlijk het èchte verhaal. Daar stonden Abel en Tim klaar voor de ijstraining. Voor Abel was het de eerste training die hij voor GOBAD verzorgde en hij was bezig met het Topteam. De eerste geluiden daarover van de rijders (voor zover ik dat heb opgevangen) zijn positief. Yes Abel…! Tim was lekker aan de gang met het Talenten- en Talenten Plusteam. Tim kende nog niet iedereen, maar het liep zo te zien gesmeerd.

Anderhalf uur ijstraining later ging de hele karavaan weer naar Baambrugge. Maar wel door het ook vastlopende Hilversum, vanwege problemen op de A1. Kwam Jos weer goed weg toch? En ik reed voor de verandering de goede richting de A6 op. Jammer dat ik de afslag Hilversum miste.

En toch weer met de hele santenkraam op tijd in Baambrugge voor lunch en drinken. Zie daar de souplesse van GOBAD. Het praatje van Abel heb ik gemist omdat ikzelf nog even op en neer moest naar Amsterdam, maar ik kreeg het einde mee, met de vragen. Relevante vragen met heldere antwoorden. Dat kon dus onmogelijk een slecht verhaal geweest zijn.

Het laatste onderdeel van de dag was de core stability training, door mij. Peter had het schema en de oefeningen al opgesteld. De middag afspraak van Tim ging niet door, dus die kon meedoen. En Abel mocht als “bevallige assistente” de tijd bijhouden. 3,2,1… Start. Rust… Dat liep dus ook gesmeerd. En ik moet zeggen dat alle rijders er na de toch pittige schaatstraining zin in hadden. Ze hebben erg serieus getraind. Allemaal zeer GOBAD waardig. Gelukkig zat het weer ook de hele dag mee. Zoals te verwachten was het in de hal koud genoeg om te schaatsen ;-), maar het zonnetje in Baambrugge zorgde ook voor een goed sfeer, met de nodige op elkaar leeggespoten bidons.

Om vier uur was het feest over. Het afscheid was: “tot morgen op de fietstraining”.

Remco

<< Ga terug naar de vorige pagina