Over Ons

Schaatsteam GOBAD is in het jaar 2011 opgericht door twee initiatiefnemers, Jos de Pijper en Tom Hoekstra. Met Team GOBAD hadden zij als doel om het wedstrijdveld van het Amsterdamse schaatsen te vergroten en de concurrentie te versterken, waardoor in de toekomst meer goede schaatsers van Amsterdam afgevaardigd kunnen worden op de belangrijkste toernooien.

Dit wilden zij bereiken door een serieus team op te zetten waar je op een flinke hoeveelheid faciliteiten kunt rekenen, waarvoor de schaatsers echter ook een hoop terug moeten doen. De gedachte is dat de schaatsers zoveel mogelijk gereedschappen tot hun beschikking moeten krijgen om verder te kunnen in de sport, maar dat zij echter wel leren de waarde van deze faciliteiten (en sponsorgelden) in te schatten en is hiermee een opleidingsteam in de ruimste zin van het woord.

Team GOBAD wil zich niet alleen op sportieve prestaties richten. Ook wil zij haar steentje bijdragen aan de maatschappij door in de organisatie van evenementen te helpen waarbij zij tegelijkertijd een goed doel probeert te steunen door geld in te zamelen.

De evenementen die wij helpen te organiseren worden georganiseerd door de clubs waar wij mee samenwerken namelijk de ijsclubs Gein en Omstreken, Baambrugge, Abcoude en Diemen. Dit zijn tevens de ijsclubs waar Team GOBAD haar naam aan ontleent. Tevens kunt u GO BAD zien als een parodie op de doorgaans veel op zichzelf gerichte houding van gebruikelijke sportteams, waar wij ons van afscheiden door ons maatschappelijke doel.