Werkgroep Team GOBAD

Vanaf begin 2014 zijn wij als werkgroep bij elkaar om de organisatiestructuur van GOBAD vorm te geven. Bij deze willen wij ons aan jullie voorstellen en ook informeren over de stand van zaken.

Ontstaan Werkgroep

In 2013 is door Henk Hagen en Dirk de Groot aan Wim Verbree gevraagd om het schaatsteam GOBAD te begeleiden als ploegcoördinator. Op 20 januari 2014 is er een bijeenkomst geweest waar ouders, leden van de trainingsgroep GOBAD, trainers en andere belangstel-lenden voor waren uit-genodigd.Het doel van de avond was om minimaal 3 à 4 geïnteresseerden te vinden die samen de organisatiestructuur van GOBAD voor de komende  jaren vorm gaan geven. Tijdens die avond hebben Corina, Huub en Lydia zich aangemeld. Na de eerste bijeenkomst is besloten om Coco de Bruijn te benaderen voor de financiële zaken.Inmiddels hebben wij een aantal bijeenkomsten gehad en is het dus hoog tijd om ons aan jullie voor te stellen.

 

Yvonne Wassink

Sinds 1 juni 2015 heb ik het stokje overgedragen gekregen en ben al drukdoende om mij wegwijs te maken en de financiële zaken te regelen. Maar wie ben ik? Ik ben Yvonne Wassink, woon in Abcoude en ben moeder van drie kinderen. Alleen mijn zoon, Gabriël Nibte, is met schaatsen doorgegaan. Zelf schaats ik alleen als er natuurijs ligt. Zoals menig ouder zal herkennen is taxiën een veel bijkomend verschijnsel als kinderen op een sport zitten. Met drie kinderen op verschillende sporten gaat daar natuurlijk de nodige tijd inzitten. Maar het is en blijft een genot te zien hoe zij presteren en plezier hebben in hun sport. In het dagelijks leven ben ik 4 dagen per week werkzaam bij een engineersbureau als sr. proces engineer. Mijn zwaartepunt ligt bij het beoordelen en adviseren van chemische bedrijven op het gebied van wet en regelgeving, zoals procesveiligheid en ATEX. Daarnaast ben ik vrijwillig brandweervrouw bij het korps Abcoude. Zodra ik in het dorp ben kan ik worden opgeroepen om te assisteren bij een brand, een ongeval, een hulpverlening, of een reanimatie. Ik ben jaren bestuurslid geweest van de brandweervereniging en ben daar ook een tijdje penningmeester geweest. Toen vanuit team GOBAD werd bekend gemaakt dat er een nieuwe penningmeester werd gezocht, heb ik maar even hoeven nadenken. Een vereniging is gebaat bij een goede en gezonde financiële basis. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.

 

Huub Creemers

Mijn naam is Huub Creemers. Toen ik een aantal jaren geleden mijn dochter Leandra op de 400 meter baan zag schaatsen dacht ik, dat wil ik ook leren. Daarvoor schaatste ik alleen als er natuurijs lag. Ik ben toen bij Duosport begonnen om de techniek van het langebaanschaatsen te doorgronden. Inmiddels schaats ik bij de Abcouder IJsclub. Ik heb dit jaar voor het eerst marathons geschaatst. Dat viel me erg zwaar, ik vrees dat ik nog harder zal moeten trainen. Fietsen en skeeleren vind ik trouwens ook erg leuk om te doen. Toen ik hoorde dat er mensen gezocht werden om GOBAD te ondersteunen heb ik niet lang na hoeven denken. Leandra heeft in de afgelopen jaren enthousiast gesport bij GOBAD en daarom wil ik graag een bijdrage leveren. Er liggen allerlei klussen die gedaan moeten worden en die er hopelijk aan bijdragen dat de GOBAD rijders en rijdsters heel goed kunnen trainen en heel veel plezier hebben in hun sport, net zoals in de afgelopen jaren het geval was. 

 

Corina Giesbers

Ik ben Corina Giesbers. Ik schaats vanaf mijn zevende jaar bij ijsclub Baambrugge. Begonnen met jeugdschaatsen, doorgestroomd naar trainingsgroep en uiteindelijk rij ik nu op het recreatieve uur. Hiernaast geef ik begeleiding aan jeugdschaatsen. Mijn zoon Jochem, 14 jaar oud, schaatst sinds 2 jaar bij team GOBAD in het talententeam.

Ik ben zeer onder de indruk over de opzet van GOBAD. Ik zie dat er ook veel werk bij komt kijken en dat dit niet door één persoon kan worden gedaan. Toen er dan ook extra mankracht werd gevraagd, wilde ik graag mijn steentje bijdragen. Voel het ook als een soort verplichting om als ouder iets terug te doen voor een organisatie waar mijn kind bij mag schaatsen.

Binnen de werkgroep zal ik mij richten  op de contacten met de trainers en rijders binnen het team GOBAD en ben de contactpersoon naar geïnteresseerden buiten het team GOBAD.

 

Lydia Groot

In tegenstelling tot de andere leden van de werkgroep schaats ik zelf niet. Mijn connectie met het schaatsen en met GOBAD is dat mijn zoon David vanaf zijn 5e jaar schaatst en vanaf afgelopen seizoen bij het talententeam van GOBAD. Dit doet hij met veel plezier en het is fijn om te zien dat hij met een groep gelijkgestemden zijn passie kan delen.

Om er voor te zorgen dat dit mogelijk blijft voor zowel David als de andere gemotiveerde rijders, wil ook ik graag mijn bijdrage leveren.

Ik zal de werkgroep administratief ondersteunen door o.a. het notuleren van de vergaderingen en het verspreiden van de notulen en regelmatig een nieuwsbrief uit te brengen.

 

Martin Heerma

Een paar maanden geleden belde Dirk de Groot met de vraag of ik interesse had om voorzitter te worden van de Team GOBADwerkgroep. Daar hoefde ik toen niet lang over na te denken. Team GOBAD is in mijn ogen een geweldig initiatief dat zich de afgelopen jaren nadrukkelijk heeft bewezen. Het is mooi om te zien hoe Team GOBAD kansen biedt aan (jeugdige) schaatsers om de schaatssport op een gezellige en tegelijk ook ambitieuze wijze te beoefenen. Dit wil ik graag ondersteunen. Vandaar nu ook een korte introductie in de nieuwsbrief van Team GOBAD. Ik ben Martin Heerma, 43 jaar en woon in Amsterdam. De afgelopen jaren heb ik zelf actief geschaatst, vooral in het team van de Loon Masters Amsterdam. Mijn persoonlijk hoogtepunt was daarbij het WK Masters Allround 2015 in Calgary. Met een aantal snelle PR-en en een zilveren medaille heb ik toen een mooie periode afgesloten. In het dagelijks leven ben ik getrouwd en vader van drie kinderen. Onze oudste zoon -Quinten- doet ook aan wedstrijdschaatsen, Julian voetbalt en Sophie is zes jaar, en mag nog kiezen welke sport ze wil gaan doen. Daarnaast heb ik een uitdagende baan bij het Ministerie van Financiën. Samen met de andere werkgroepleden, de besturen van de GOBAD-clubs, de trainers en de schaatsers zou ik heel graag Team GOBAD verder willen ontwikkelen. Hiervoor zal ik me de komende tijd inzetten. Mocht u (of jij) dit lezen en zelf ook willen bijdragen aan Team GOBAD, laat ons dat dan graag weten. Want samen bereiken we onze doelen 'sneller, beter en leuker'!